Revisorsinspektionen söker en kvalificerad jurist

Vill du vara med och utveckla den framtida revisionen i Sverige? Här har du möjlighet att arbeta med högaktuella lagar och områden under ständig utveckling.

Om arbetet hos Revisorsinspektionen och vårt erbjudande

Revisorsinspektionen är regeringens expertmyndighet i frågor om revisorer och revision. Vi utövar tillsyn över kvalificerade revisorer och registrerade revisionsbolag samtidigt som vi examinerar och auktoriserar revisorer. Vi ska säkerställa att det finns tillräckligt med revisorer i näringsliv och samhälle som utför revision av hög kvalitet och som därtill lever upp till högt ställda yrkesetiska krav. Revisorsinspektionen har även ett omfattande internationellt engagemang på nordisk, europeisk och global nivå.

Revisorsinspektionen har för närvarande 24 anställda. De flesta är jurister eller revisorer. Vi behöver nu rekrytera ytterligare en kvalificerad jurist.  

Som jurist deltar du framför allt i vår tillsynsverksamhet. Tillsammans med revisorer handlägger du självständigt disciplinärenden och ärenden om förhandsbesked fram till avgörande. I arbetet ingår också att handlägga ärenden som överklagas till domstol och att delta i lagstiftningsarbetet på revisors- och revisionsområdet (t.ex. genom utarbetande av remissvar). I arbetet ingår därutöver att delta i Revisorsinspektionens proaktiva och förebyggande verksamhet.

Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande miljö där olika professioner samarbetar och med goda möjligheter till personlig utveckling och möjlighet att aktivt delta i Revisorsinspektionens verksamhetsutveckling. Som jurist hos Revisorsinspektionen kommer du att få arbeta med den juridik som kretsar kring revision och revisorer och få möjlighet att fördjupa dig i bl.a. associationsrätt och skatterätt. Du kommer också att arbeta med allmänna förvaltningsrättsliga frågor, t.ex. offentlighet och sekretess.

Vår arbetsplats är belägen vid Karlaplan i centrala Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig med följande bakgrund:

  • Jur.kand. eller juristexamen.
  • Flerårig erfarenhet från arbete vid myndighet, t.ex. Regeringskansliet, domstol eller tillsyns- och utvärderingsmyndighet eller annan kvalificerad yrkeserfarenhet t.ex. från revisions- eller advokatbyrå.

För att lyckas i arbetet som jurist hos Revisorsinspektionen uppskattar du att samarbeta med andra. Du är noggrann och handlingskraftig samt har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsupp­gifter med fokus på lösningar och resultat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 Dina egenskaper

  • God förmåga att snabbt sätta in dig i nya rättsområden och hantera ett stort utredningsmaterial.
  • Mycket god förmåga att göra och presentera juridiska analyser och överväganden.
  • God förmåga att arbeta strukturerat och självständigt när arbetsuppgifterna så kräver.
  • Ett intresse av att vara aktiv i omvärldsbevakningen.
  • Mycket god förmåga att arbeta strategiskt och se komplexa helheter och samband.
  • God förmåga att vara drivande, initiativrik och ansvarstagande i arbetet och på arbetsplatsen.
  • Mycket god samarbetsförmåga.
  • Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med individuell lönesättning. Anställningen kan inledas med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan 

Du är välkommen med din ansökan senast den 10 februari 2019 till ri@revisorsinspektionen.se. Vi behandlar ansökningar fortlöpande under ansökningstiden.

Betyg, intyg och referenser som du vill åberopa tar vi gärna emot inför en eventuell intervju.

Om du har frågor kontakta

Chefsjurist Anders Ahlgren tel. 08-738 46 37 eller 0738-68 36 37.

Administrativ chef Kristina Rasmusson tel. 08-738 46 31 eller 0738-68 36 30.

Facklig representant, Jusek, Fredrik Bengtsson tel. 08-738 46 87 eller 0738-68 36 06. 

Vi har tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och undanber oss därför alla samtal från försäljare o-ch bemannings- och rekryteringsföretag.